Over mij

In het RetiroIn april 2016 ben ik dit blog begonnen om te laten zien hoe ik Spanje beleef vanuit Madrid, het hart van Spanje. Het doel is om alle kanten van Spanje te laten zien: de Spaanse cultuur en politiek; originele reisbestemmingen. Maar nog meer is het een verslag van wat we hier dagelijks meemaken: het Madrileense stadse leven waar altijd wat te doen is, de Spaanse bureaucratie, waar ik nog steeds niet aan gewend ben, de demonstraties voor en tegen van alles en nog wat die bij ons langs trekken op de Paseo del Prado.

Spanje is divers. Waar veel mensen alleen de kust kennen, vind ik het binnenland, met haar oude Castiliaanse steden en dorpjes fantastisch. Spanje als ideale roadtripbestemming. Elk dorp op de meseta heeft zowat zijn eigen kathedraal. Voeg daarbij de veelal sympathieke Spanjaarden, met hun vrolijke feesten, hun driftig gekwebbel en hun voorliefde voor collectiviteit en groepen: Spanje heeft nog iets puurs, iets ondoorgrondelijks.

Ik werk in Spanje als gids, docent, reisleider en als freelance (reis)journalist. Mijn interesse gaat uit naar reizen en sociale en historische onderwerpen. Wil je contact met me opnemen of met me samenwerken? Dat kan, stuur me een mail!

Wil je mij inhuren als gids in Madrid? Klik hier of ga naar de homepage, en kijk bij ‘Ik wil een gids in Madrid!’

Twan van Lieshout

Hartjespanje werd in oktober 2016 genomineerd voor de longlist van de Blogprijs Proef Spanje 2016 van het Spaans verkeersbureau met de blog over de Picos de Europa.

Op onregelmatige basis verschijnen er ook gastblogs van Maartje en Carmen op hartjespanje.