Gegrilde watermeloen met patatas bravas

Dit recept heb ik uit het boek Sabor! Sabor! van Sandra Alvarez. Het is inderdaad zoals zij beschrijft: als je een watermeloen grilt, dan krijgt hij de textuur van tonijn. Een mooie vegetarische variatie. Maar er moet wel iets bij, en wat beter dan patatas bravas.

Ingrediënten watermeloen: een watermeloen in grote stukken van ca. 2 cm. Olijven, 400 gr. kleine tomaatjes, balsamico, oregano en goede olijfolie.

Ingrediënten patatas bravas: aardappelen in kleine partjes (zoveel als je wilt). Halve liter groentebouillon, 1 kleine ui, olijfolie (2-3 el), 1,5 el pimenton, 1,5 el pimenton de la vera, 40 gr. bloem, zout.  

Voeg alle ingrediënten bij de watermeloen (éxclusief de watermeloen) in partjes in een schaal en laat een half uurtje intrekken. Bestrijk de watermeloen, die in plakken van 2 cm. gesneden zijn, aan twee kanten met olijfolie en bak in een hete (grill)pan.

In de tussentijd bak alvast de aardappelpartjes en de brava saus. De brava saus maak je door de ui aan te bakken, en dan de twee pimentonnen erbij te voegen. Voeg de bloem toe en bak kort. Voeg als bij alle sauzen de bouillon toe, waarbij je mixt om klontvorming te voorkomen. Op smaak brengen met zout, en de saus langzaam in laten koken. 

Eén gedachte over “Gegrilde watermeloen met patatas bravas”

  1. water (meloen) loopt me in de mond 😉
    Lijkt me heerlijk, maar zoiets smaakt meestal het bste in het land van herkomst.
    Smakelijk eten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.