Lente in Madrid

Ik had er nog nooit van gehoord, maar via mijn geheime bronnen kreeg ik te horen dat er een bijzonder park is in Madrid dat de eerste week van maart verandert in een oase van bloesem. Het ligt een beetje in de middle of nowhere, maar bleek echt het bezoeken waard. Een foto-repo uit la Quinta de los Molinos.

Nu waren meer mensen hier achtergekomen: met menigten kwamen we uit de metro. Maar goed, dan heb je ook wat. Het hele park staat vol met amandelbomen, en die kleuren op dit moment het tot een roze wolkendek.

Het park dankt zijn naam aan twee uit de VS geïmporteerde windmolens, die op de hoogste helling van het park staan. Ze pompen het water op, dat later naar beneden stroomt en zo het park bevloeien.

Verder schijnt het park een goed en zeldzaam voorbeeld te zijn van vroeg-twintigste-eeuwse pre-rationalistische parkarchitectuur. Inderdaad, dat kom ik in het dagelijkse leven verder hier niet vaak tegen.

Maar haar faam dankt het park natuurlijk aan de bloesem van de honderden amandelbomen. Niet voor niets flaneren hier bosjes Spanjaarden door de bloesemweide. Her en der zijn ook nog opmerkelijk wat Aziaten – wellicht doet het hun denken aan de Japanse kersenbloesem?

Overigens is het niet de enige plek waar de lente al doorbreekt: ons geliefde Retiropark heeft ook volop bloesem, tot groot vermaak van de populatie papegaaien die er zitten.

Praktische info: je komt bij la Quinta de los Molinos door metrolijn 5 te nemen en uit te stappen bij de halte Suanzes in de oostelijke Madrileense wijk San Blas.

Eén gedachte over “Lente in Madrid”

  1. Een waar paradijsje waar het nu heerlijk toeven zal zijn (met of zonder je lief), in ieder geval met een strak blauwe lucht en een lekker lentezonnetje. Prachtige bloesemfoto’s waar wij hier in Nederland weer van kunnen genieten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.