Voornemens. Een jaar in het Retiro

In Madrid is het Retiropark onmiskenbaar mijn lievelingsplek: het Madrileense alledaagse leven vermengt zich er met toeristen, muzikanten en straattheater. Om de honderd meter een compleet nieuwe ambiance. Ik heb er al eerder een filmpje over gemaakt op dit blog, waar ik bijna wat van bovengenoemde mensen omver rijd. Het is de plek waar ik naartoe ga als ik me even wat minder vrolijk voel, of wanneer Maartje en ik zin hebben om even een wandelingetje te maken – samen luisteren naar een Spaanse gitaarconcert op een zomerse avond bij het standbeeld van Alfons XII. Ik kom er altijd met een opgeruimd hoofd van terug.

Mijn eerste voornemen van vorig jaar was dan ook om meer naar het Retiro te gaan, zeker als ik te lang gedeprimeerd achter een computer zou zitten. Mijn tweede voornemen was om dan standaard mijn camera mee te nemen, om zo de veranderingen in park in een jaar vast te leggen. Niet alleen kun je zo de seizoenen zien komen en gaan, ook verandert de functie van het park. Van een plek waar snel even de hond wordt uitgelaten of een paar trimmers de kou trotseren, naar een oase waar volop gezonnebaad wordt.

Het resulteerde in een fotoboek, met van elke maand een aantal foto’s. In de onderstaande galerij is een compilatie te vinden (klik op de foto’s om ze te vergroten).

Om elke keer dat ik ging wandelen de camera mee te nemen, voelde soms verplichtend en lichtelijk vermoeiend. Afgelopen 1 januari zat de taak erop. En vervolgens mis nu ik mijn camera telkens als ik er kom. Maar waarom alles inkaderen? De bovenstaande foto is van vandaag.

Eén gedachte over “Voornemens. Een jaar in het Retiro”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.