Over mij

In het RetiroIn april 2016 ben ik dit blog begonnen om te laten zien hoe ik Spanje beleef vanuit Madrid, het hart van Spanje. Het doel is om alle kanten van Spanje te laten zien: de Spaanse cultuur en politiek, originele reisbestemmingen, het dagelijkse leven en natuurlijk de soms even leuke als verbazingwekkende belevenissen van een Nederlander in den vreemde.

Spanje is divers. Waar veel mensen alleen de kust kennen, vind ik het binnenland, met haar oude Castiliaanse steden en dorpjes fantastisch om te ontdekken. Voeg daarbij de veelal sympathieke Spanjaarden, met hun vrolijke feesten, hun driftig gekwebbel en hun voorliefde voor collectiviteit en groepen: Spanje heeft nog iets puurs, iets ondoorgrondelijks.

Ik werk in Spanje als reisleider en als freelance onderzoeker en (reis)journalist. Mijn interesse gaat uit naar reizen en sociale en historische onderwerpen. Wil je contact met me opnemen of met me samenwerken? Dat kan, stuur me een mail!

Twan van Lieshout

 

Hartjespanje werd in oktober 2016 genomineerd voor de longlist van de Blogprijs Proef Spanje 2016 van het Spaans verkeersbureau met de blog over de Picos de Europa.