Bloggen vanuit het hart van Spanje

Begin maart is het zover. Samen met mijn vriendin Maartje, die correspondent in Madrid is geworden, vertrekken we naar Spanje voor hopelijk een aantal enerverende jaren. Op dit blog wil ik hier verslag van gaan doen.

De voorbereiding was kort, omdat we allerlei zaken als huisvesting en verhuizing in anderhalve maand hebben geregeld. In januari wisten we eigenlijk nog niet of we in Madrid of Barcelona gingen wonen. Moet je je inschrijven in Spanje, en waar dan? Één week voor we naar Spanje vlogen, meenden onze nieuwe huurbazin en de buitengewoon creatieve maar bij problemen opmerkelijk onbereikbare makelaar die ze in de arm had genomen nog allerlei onvermoede en onjuiste passages in het ‘dit keer echt het definitieve contract’ te mogen stoppen. Goed voor je Spaans, zullen we maar zeggen, overigens ook voor je stressbestendigheid…

Maar tegelijkertijd duurde de voorbereiding voor mijn gevoel erg lang. Een aanschakeling van momenten van afscheid, het weggooien of -geven van je spullen, het verlaten van ons leuke huis in Den Haag. Zouden we nog ooit een tuin hebben? Momenten dat je iets verliest, en je hebt nog geen idee wat je terugkrijgt. Van sommige collega’s heb ik in wel drie verschillende verbanden afscheid genomen. Heintje Davids binnen je afdeling: ‘Jij was toch naar Spanje?’ Er was een aanschakeling van afscheid van vrienden die je voorlopig even niet meer gaat zien. Op een gegeven moment hoor je jezelf opnieuw hetzelfde verhaal vertellen, terwijl het hoofdstuk waar je zelf naar uitkijkt, namelijk het echt in Spanje wonen, in het verhaal nog steeds niet voorkomt.

Op 7 maart 2016 slaan we die pagina dan toch definitief om. We landen in Madrid en vanaf dan is ons nieuwe leven hier gestart. In dit blog wil ik jullie lezers laten zien hoe wij Spanje ervaren, wat we hier in het dagelijkse leven meemaken, en hoe we vanuit het hart van Spanje langzaam maar zeker dit kleine continent proberen te ontdekken.

Sommige onderwerpen en foto’s kunnen eerder in de krant in andere of uitgebreidere vorm zijn gepubliceerd. Op dit blog is meer te lezen van ons persoonlijke leven: gebeurtenissen die de krant niet zullen halen, maar hopelijk een minstens zo leuk inkijkje geven in het leven hier in Spanje.

Reacties en opmerkingen zijn natuurlijk meer dan welkom. Maar wil je laten weten hoe het met je gaat of andere persoonlijke zaken, stuur me dan gewoon een mail, want alles op dit blog is natuurlijk openbaar!

Eén gedachte over “Bloggen vanuit het hart van Spanje”

  1. Hartstikke leuk idee een blog te beginnen. Vanuit het hart van Spanje (nou ja, volgens Rop Zoutberg niet exact het geografisch middelpunt, maar toch…), wat wil je nog meer. En meteen al hartverwarmende schrijfsels wereldwijd rondstrooien. Goed begin. Goeie blognaam, ook. Ik ben benieuwd wat er nog gaat komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.